Werkwijze fotografie


Super leuk dat je er aan denkt om een fotoshoot te doen! Maar ja en nu, wat kan je verwachten en hoe verloopt het eigenlijk?

Het eerste contact

Daar ga je dan het je stuurt een mailtje via het contact formulier, ik zal hem zo snel mogelijk beantwoorden. Samen gaan we kijken naar een geschikte datum en tijd. We houden rekening met het weer en verplaatsen het zo nodig voor dat perfecte plaatje.  Ook bespreken of ik eventueel spullen, tuig of kleding moet meenemen voor de shoot.  

Kijk vooraf wat je mooi vind, wil je het mooi naturel houden als een stoere viking of middeleeuwse prinses? Samen bespreken we je idee en gaan we kijken of we een mooi moodboard kunnen maken. Of misschien heb je hem zelf al wel gemaakt.

Van te voren vraag ik ook nog of er dingen zijn die handig zijn om te weten en het belangrijkste hoe is je paard? Wat is zijn karakter? Ik vind het altijd heel leuk om van te voren al een beetje te weten wat voor paard en mens ik voor de lens krijg, net als jij vast graag iets meer van mij hebt opgezocht voor je een shoot zou boeken.

Tijdens de fotoshoot

Na wat heen en weer gemaild te hebben ontmoeten we elkaar, ik ben er al iets eerder zodat ik een beetje kan rondkijken en mijn fantasie de vrije loop kan laten gaan. Eerst even rustig kennismaken met jou en je paard en dan zal ik je helpen waar nodig in e.v. aankleding. Samen gaan we naar de locatie en zal ik je helpen tijdens de shoot met poses, je paard, tuig en alle andere dingen.

Wel is het handig om iemand te hebben om te helpen, deze kan bijvoorbeeld het paard afleiden en zo kan ik mij volledig op jullie richten.  

Tussen door kan je af en toe lekker mee kijken op de camera en houden waar nodig even een pauze. Of gaan we even wat anders doen als het paard het lastiger vind zijn aandacht er bij te houden. Ik probeer zo veel mogelijk rekening met jou en je paard te houden. Het moet voor jullie beide een fijne ervaring zijn, hierdoor zet ik ook geen tijd vast voor hoelang een shoot duurt hoewel je wel rekening moet houden met minimaal 1,5 uur. 

Na de fotoshoot

De echte fotoshoot is geweest, terwijl jij rustig je paard na verzorgt ga ik thuis snel aan de slag om de foto's uit te zoeken. Alle slechte foto's haal ik er uit en ik bewerk alvast 1 foto zodat je kan zien hoe het allemaal gaat en kan worden. Na 1 week krijg je een bestelpagina door met een wachtwoord waar jij je (onbewerkte) foto's kan uitzoeken. Als je je favorieten hebt uitgekozen ga ik aan de slag en ontvang je binnen een 3 weken je foto's. Deze foto's zal je in 2 versies krijgen. Met logo om te delen op social media en zonder op hoge resolutie om af te drukken. De foto's worden verstuurd via wetransfer zo gaat er geen kwaliteit verloren en kan jij genieten van het resultaat. 

Vragen?

Ik kan mij voorstellen dat je nog vragen hebt, stel ze gerust via het contact formulier, whatsapp of instagram