Over HenrikeDit ben ik, Henrike van Zomeren. Geboren en getogen in het prachtige dorp Garderen en van jongst af aan druk met paarden, tekenen en mijn neus in boeken. Een beetje een flapuit en vaak behoorlijk enthousiast. Met het prachtige Speulderbos om de hoek ben ik dan ook graag in de natuur te vinden met mijn arabiertje Amir en welsh pony Freya. Ik ben 21 jaar en werk ik met veel plezier als tandtechnieker in een lab in Barneveld. 

 

Het begin van fotografie begon van jongst af aan met een rijke fantasie. Hele avonturen maakte ik mee in mijn hoofd en Narnia werd mijn favoriete boek, de lijst met boeken werd snel langer want ik ben een echte boekenworm. Op de rug van mijn eerste pony gingen we op drakenjacht en toverden we ons om als Grijze jagers, inwoners van Narnia en nog zoveel meer.  Toen kwam de zoektocht naar een ander paard, want mijn eerste pony mocht van haar pensioen bij ons thuis genieten. Wat begon met een droom van een stoer sport paard werd een ranke arabier met de nodige lichamelijke problemen maar een hart van goud. 
Mijn oude dromen kregen weer hun vorm en werden werkelijkheid, die fantasie wereld die kon ik zelf toch ook wel een beetje creëren? Dus ging ik aan het werk wat resulteerde in verschillende kleding en tuig sets. En prachtige resultaten van verschillende fotografen. En toen tja dat tuig bleef liggen, zo kwam het idee om hoog om het te combineren mijn eigen fotografie in hoop dat anderen net zo genieten van de aparte tuigen en kleding als ik! 

 

Tekenen doe ik van jongst af aan al naast mijn moeder. Zij heeft mij de liefde voor het tekenen met pastel gegeven haar favoriete materiaal en nu ook van mij. Het tekenen stond even op een lager pitje toen een goede vriendin vroeg of ik ook in opdracht tekende, tja deed ik dat?  'Tja als het lukt dan wel.' Zei ik en zo geschiedde, er volgde verschillende opdrachten van vrienden, collega's en kennissen waardoor ik tot de conclusie kwam dat het wel heel leuk zou zijn om er meer mee te doen.  Ik vind het prachtig om dieren neer te zetten op papier met pastel. Het is dankbaar werk om een overleden dier tot leven te brengen of nou net een aantal foto's bij elkaar te voegen tot een prachtig geheel.  

 

Mijn liefde voor het paard, creëren, fotografie en fantasie hoop ik te laten doorschemeren in de werken die ik aflever.